miércoles, 10 de diciembre de 2014

SORTIDA A LA BARCELONA MEDIEVAL



El passat dia dimecres 19 vam anar d'excursió per Barcelona. Concretament a la part antiga, zones romana,medieval i gòtica.
Vam arribar a les 10.00 del matí. El punt de quedada va ser plaça Catalunya que era on s'iniciava la ruta i es va finalitzar a les 12.30 a l'arc de triomf.

Abans de entrar al començament d'una de les portes de la muralla vam passar per la font de Canaletes que es on el F.C Barcelona celebra quan guanya títols, i que també diuen que si beus aigua d'aquesta font tornes altre cop a la ciutat de Barcelona.















 1. Plaça Catalunya: Va ser el punt de quedada i on s'hi troba el monument Francesc Macià.




2. Porta Ferrissa:  La porta Ferrissa era una de les portes que et permetia entrar dins de la ciutat.
  Allà era on els comerciants pesaven els materials,productes que els hi arribaven via                       terrestre o be per via marítima.  






3. Plaça de la Villa de Madrid: A aquesta plaça s'hi troben les tombes romanes. Corresponien a la    població de classe mes baixa de l'època i la gent que moria tenien entre 30-40 anys tan sols van    descobrir un membre que tenia de 50-60 anys, amb el qual volia dir que l'esperança de vida aquella  època era molt mes curta de com és ara.









4. Pla de la Seu: Es la catedral de Santa Eulàlia, catedral gòtica que es va construir durant els segles XIII i XV. Va dedicada en memoria de la nena de 13 anys que va ser martiritzada per les tropes romanes. També es considerada com la patrona de Barcelona.







5.  Aqüeducte Romá: Condueía l'aigua que feia arribar a la ciutat a l'época romana. Al segle IV hi ha    una transformació a Barcino. Es fá una contrucció i remodalació.


6.  Casa l'ardiaca: És troba al carrer Santa Lluçia. Va pasar per molts propietaris i es van fer remodelacions, es pot veure un fragment de l'antiga muralla. Destaca el seu pati gótic, amb la seva imponent palmera que trata d'uns dels arbres mes grans de la ciutat i la font del pati.

7. Plaça Sant felip Neri: La plaça va ser l'antic cemeniri mediaval de Montjüic del Bisbe destruït durant a la guerra civil. A la paret d'aquesta plaça encara es pot veure els restes de metralla d'una bomba llançada desde un avió del bándol nacional de la guerra nacional.

 L'arquitecte municipal Adolf  Florensa i Ferrer es va encarregar del projecte de fer una remodelació i reconstruïr una plaça amb dues façanes reinaxenistes.

8. Carrer del Bisbe: Va ser l'arteria principal de la ciutat en l'época romana. Actualment és una estreta via peatonal que uneix la plaça St. Jaume on es troben actualment l'edifici del ajuntament i el palau de la generalitat.

9. Plaça Sant Jaume:  El seu nom actual és deu a l'església parroquial de Sant Jaume edifici que des de l'època medieval ocupava el lloc de la plaça. A la porxada que precedia el temple és on el consell de la ciutat es reunia abans de comprar les cases que serien la futura seu de la institució, al veí carrer de la Ciutat. Avui dia es el cor administratiu de la ciutat de Barcelona, hi és el palau de la generalitat que perteneix al govern i l'ajuntament que com be diu el nom perteneix a l'ajuntament de Barcelona.

10. Plaça del rei:  Era una plaça on es celebraven torneigs i s'eliminava el mercat que és feia
 tradicionalment.  Es una plaça monumental volteada de edificis d'estils gòtics i reinaxenistes,        està    tancada per tots els costats menys l'extrem del sud-oest.

11. Basilica de Santa María del Mar:  Es una esglèsia d'estil gòtic que va ser construïda a l'any 1329 i      1383. Els murs, capelles, laterals i façana es van acabar al voltant de l'any 1350. A l'any 1379 a      punt d'acabar la construcció del quart tram de bovédes es va incendiar els andamis i les pedres van  sufrir uns importants danys. Com a curiositat si et fixes en els seus vidralls es ve l'escut del F.C  Barcelona.

12.  Fossar de les moreres: Actualment aquest fossar s'ha convertit en una plaça a Barcelona per    recordar el memorial dels que van morir al setge durant la guera de succeciò  l' any 1713-1714.

14. Arc de triomf: Arc de triomf va ser on vam arribar per finalitzar l'excursiò.


1. Plaça Catalunya

2. Porta Ferrissa














3. Plaça de la Vila de Madrid
4. Pla de la seu i catedral


















5. Aqüeducte romà
6. Casa l'ardíaca
















7. Plaça Sant Felip Neri
8. Carrer del Bisbe















9. Plaça Sant Jaume

10. Plaça del Rei



12.  Fossar de les moreres

11. Basilica Santa María del Mar






















13. L'arc de triomf

Personalment aquesta sortida em va agradar molt. Em va semblar molt interesant conèixer curiositats i aprendre informació de l'estructura de la part antiga de Barcelona.





No hay comentarios:

Publicar un comentario